torsdag 8 augusti 2013

Senaste tiden i sammandrag


Ja det ser kanske ut som glassdrinkar eller nåt men det är foder till bina. Till mina avläggare rättare sagt. Man kan köpa avancerade och dyra fodergivare till bikupor men jag kör med en enkel variant istället. Plastmuggar som jag fyller med foderdeg/ sockerdeg och överst lite topping bestående av "Nektapoll" som är ett kraftfoder för bin. Jag fodrar avläggarna extra för att dom ska växa till sig inför vintern.


Jag ställer ner muggen med foder inne i kupan. Så här ser det ur inne i en avläggare när jag lyfter på locket. Efter hand som samhället växer till sig så hänger jag in fler och fler vaxramar.


Bakom bikuporna växer det vildhallon


En padda hoppar förbi


En badolycka


Bina har redan börjat förbereda sig för vintern genom att täta springor med propolis som är en rödaktig deg.


Den här drottningen (inne i buren) har redan fått en beundrare


En bigård en het sommarkväll


När det är riktigt varma sommarkvällar så hänger bina i klasar utanför bikupan. Om det blir kallt så kryper dom in igen.


Hunden nosade upp en igelkott som hade förirrat sig in inomhus. Hunden ylade och skällde som en galning och igelkotten fräste tillbaka och jag skulle rädda djuret


Jag var lite orolig att djuret skulle bita mig men inget hände.


Här är en annan kupa där bina hänger utanför i hettan.


Och sista omgången med 8 drottningar har placerats i Apidea-kupor några dagar in i augusti. Hoppas det finns drönare kvar till dem. Nu är drottningodlingen över för i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar